Opleiding

OPLEIDING

Weddingplanner

Wil jij...

 1. Een nieuwe toekomst als professioneel weddingplanner
 2. Aan de slag met je organisatorisch talent
 3. Werken in een sector vol vreugde, liefde en geluk
 4. Weten hoe je een huwelijk in goede banen leidt
 5. Les krijgen van een gepassioneerde en gemotiveerde coach

Weddingplanner, een beroep met toekomst!

Een bruiloft is een bijzondere gebeurtenis. Voor het bruidspaar is het een van de mooiste dagen in hun leven. Zo’n dag maak je niet vaak mee, tenzij je professioneel weddingplanner wordt, met behulp van onze opleiding Weddingplanner!

Maanden, soms wel jaren voorafgaand aan die ene mooie dag, moet er een scala aan bruiloftzaken geregeld worden. Dit vraagt om een flinke dosis organisatieskills. Deze vaardigheden doe je op tijdens de lessen. Jij bent straks dé organisatiemeester die denkt aan: het bepalen van de locatie, muziek en kleding, zorgen voor foto’s, bloemen en vervoer, overleg met animatoren en de catering, en het maken van een draaiboek, scenario en checklist.

Spreekt dit je helemaal aan? Schrijf je dan nu in!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  6 lessen

  3 lesuren

269.00 215.20 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Weddingplanner

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Eindhoven06/11/201911/12/201919u00 - 22u00Woe
Rotterdam10/11/201915/12/201909u00 - 12u00Zon
Groningen23/11/201918/01/202009u00 - 12u00Zat
Utrecht08/01/202012/02/202019u00 - 22u00Woe

PROGRAMMA

opleiding weddingplanner, cursus weddingplanner, workshop weddingplanner, wedding planner worden, cursus bruiloften organiseren, huwelijk, trouwerij, wedding, weddingplanner, trouwen, regelaar, ceremoniemeester, timemanagement, klassikaal

Toekomstmogelijkheden

 • Als Weddingplanner in loondienst aan de slag
 • Starten als freelance Weddingplanner
 • Je eigen bruiloft of die van familie of vrienden organiseren

Vaardigheden

 • Vakkundig een bruiloft tot in de puntjes organiseren
 • Professioneel communiceren met klanten, leverancies, etc.
 • Werken met een draaiboek, communicatieplan, budget, etc.
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als weddingplanner
 • Starten als zelfstandig weddingplanner
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • De rol van een wedding planner
 • Het organiseren van een huwelijk
 • Eigenschappen van een goede wedding planner
 • Organisatietechnieken
 • Opstellen van een efficiënte behoefteanalyse
 • Samenstellen van een organisatieteam
 • Het plannen van een huwelijk
 • Bepalen van de locatie, muziek en kleding
 • Zorgen voor foto’s, bloemen en vervoer
 • Organiseren van verlovingsfeest en vrijgezellenavond
 • Overleggen met animatoren en de catering
 • Een gepast budget opstellen met exacte gegevens
 • Een communicatieplan opstellen
 • Maken van een draaiboek, scenario en checklist
 • Het huwelijk na afloop evalueren

opleiding weddingplanner, cursus weddingplanner, workshop weddingplanner, wedding planner worden, cursus bruiloften organiseren, huwelijk, trouwerij, wedding, weddingplanner, trouwen, regelaar, ceremoniemeester, timemanagement, klassikaal

Onze docenten

Sharon Dalgliesh

Mijn passie voor weddingplannen begon tijdens mijn werk als secretaresse in de zakelijke dienstverlening. Het plannen en organiseren vond ik het leukste van het vak. Tóch miste ik daarin een stukje creativiteit, vrijheid en het meedenken. In combinatie met mijn fascinatie voor bruiloften ontstond ineens dat AHA moment! Weddingplanner worden.. dát is nou écht iets voor mij!

Ik ben trotse mama van een tweeling, twee meisjes van 8 jaar. Voor hen wil ik een leuke, vrolijke en inspirerende mama zijn en dat kan alleen als ik zelf helemaal happy ben met wat ik doe. Een onderdeel daarvan is te kiezen voor dit vak waar ik gelukkig van word en waarbij ik omringd word door liefde, geluk en het creëren van herinneringen. Verder hou ik van lekker eten, een cocktailtje met vriendinnen en een avondje dansen zo nu en dan! Een kleine confession: ik kijk te veel naar romantische films.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Weddingplanner

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.
Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding aan NHBO wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Meestal duurt een college 4 uur. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Wordt de opleiding aangeboden bij mij in de buurt?
Onze opleidingen en workshops worden op verschillende locaties ingepland. De actuele planning met de daarbij horende steden, vind je op onze website. Staat jouw stad er niet bij? Stuur ons dan een bericht en we geven je een seintje zodra de opleiding op de locatie van jouw keuze wordt aangeboden.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je de klassikale opleiding op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Is de opleiding erkend?
NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig! NHBO is in het bezit van het ISO 9001:2015 certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO 9001:2015 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit!
Wat moet ik meenemen naar de lessen?
Ongeveer twee weken voordat jouw eerste les start, sturen we je nog een herinnering. In deze e-mail staat allerlei praktische informatie, zoals de locatie, het rooster van je lesdagen en eventuele materialen of kleding die je mee moet nemen.
Wanneer krijg ik het theoriemateriaal?
De theoriesyllabus krijg je uitgedeeld tijdens de eerste les. Het blijft jouw eigendom, zodat je er thuis in kunt oefenen. Tijdens de laatste les zullen op het examen ook vragen worden gesteld over deze theorie.
Wanneer is het examen?
Je legt tijdens de laatste les examen af. Dit bestaat uit zowel een praktijkopdracht zoals je die in de lessen hebt geleerd en een theoretische test. Hierin word je getoetst op jouw theoretische kennis uit de syllabus die bij de opleiding hoort.
Wanneer ontvang ik de meer informatie over de opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel op onze website. Je ziet daar voor elke opleiding waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt, enz.). Er staat zelfs een agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je opleiding.
Ik zie geen startdata, wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Weddingplanner bestaat uit 6 lessen. Elke les duurt 3 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Weddingplanner vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding zorgen wij voor al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Je hoeft zelf dus geen extra materiaal te kopen. Je dient wel zelf een laptop mee te nemen.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Weddingplanner. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

opleiding weddingplanner, cursus weddingplanner, workshop weddingplanner, wedding planner worden, cursus bruiloften organiseren, huwelijk, trouwerij, wedding, weddingplanner, trouwen, regelaar, ceremoniemeester, timemanagement, klassikaal

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 215.20 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 290.52 euro in plaats van 215.20 euro. Je bespaart dus 75.32 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 55.26 - Startdatum van je opleiding
 3. € 55.26 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

INSCHRIJVEN CONTACT