Opleiding

OPLEIDING

Visagie (Basis)

Wil jij...

 1. Kennismaken met de wereld van visagie
 2. Kunnen opmaken voor diverse gelegenheden
 3. Diverse make-up technieken kunnen toepassen
 4. Leren hoe je correct reinigt, corrigeert en camoufleert
 5. Als visagist werken in een (eigen) schoonheidssalon

Visagist, een beroep met toekomst!

Ben jij gek op make-up en wil je graag jezelf of anderen op een professionele manier leren opmaken? Wil je in de toekomst misschien doorgroeien tot professioneel visagist? Dan is de opleiding Basis Visagie waar jij naar op zoek bent!

Tijdens de lessen kom je alles te weten over professionele materialen en producten, waarmee je op een correcte en hygiënische manier kunt werken. Vervolgens leer je hoe je per huidtype een gelaatsverzorging uitvoert. Vanaf de eerste les leer je uiteraard hoe je correct opmaakt met foundation, poeder en crème. Stap voor stap word jij kundig in hoe je foutjes of oneffenheden camoufleert en hoe je de geschikte make-up en kleuren kiest.

Schrijf je in en maak uitgebreid kennis met het mooie vak visagie.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  5 lessen

  4 lesuren

  613.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Visagie (Basis)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Amsterdam12/09/202010/10/202009u00 - 13u00Zat
Breda13/09/202011/10/202010u00 - 14u00Zon

PROGRAMMA

make-up, visagie, make-up, schminken, visagietechniek, make-uptechniek, visagist, maquillage, groepslessen, volwassenenonderwijs, visagie studeren, visagist worden, leren opmaken, cursus make-up, opleiding make-up artist, makeup artist worden, leren visag

Toekomstmogelijkheden

 • Als visagist werken in een (eigen) schoonheidssalon
 • Workshops en cursussen verzorgen m.b.t. visagie en gezichtsverzorging
 • Freelance visagiewerk verrichten tijdens film- en fotoshoots

Vaardigheden

 • Diverse make-up technieken kunnen toepassen
 • Correct kunnen reinigen, corrigeren en camoufleren
 • Kunnen opmaken voor diverse gelegenheden
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Het belang van hygiëne
 • Materiaalkennis
 • Reiniging gelaat 
 • Basis make-up
 • Kleurenleer, correctie- en camouflagetechnieken
 • Morfologie van het gelaat, ogen en lippen 
 • Avond make-up
 • Bruidsmake-up en/of feestmake-up

make-up, visagie, make-up, schminken, visagietechniek, make-uptechniek, visagist, maquillage, groepslessen, volwassenenonderwijs, visagie studeren, visagist worden, leren opmaken, cursus make-up, opleiding make-up artist, makeup artist worden, leren visag

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Visagie (Basis)

Wanneer krijg ik het theoriemateriaal?
De theoriesyllabus krijg je uitgedeeld tijdens de eerste les. Het blijft jouw eigendom, zodat je er thuis in kunt oefenen. Tijdens de laatste les zullen op het examen ook vragen worden gesteld over deze theorie.
Wanneer is het examen?
Je legt tijdens de laatste les examen af. Dit bestaat uit zowel een praktijkopdracht zoals je die in de lessen hebt geleerd en een theoretische test. Hierin word je getoetst op jouw theoretische kennis uit de syllabus die bij de opleiding hoort.
Wat moet ik meenemen naar de lessen?
Ongeveer twee weken voordat jouw eerste les start, sturen we je nog een herinnering. In deze e-mail staat allerlei praktische informatie, zoals de locatie, het rooster van je lesdagen en eventuele materialen of kleding die je mee moet nemen.
Moet ik een model meenemen?
Tijdens de praktijklessen oefen je vaak op elkaar, maar ook regelmatig op een model. Je dient zelf voor een model te zorgen. Of en wanneer jij een model nodig hebt, hoor je tijdens de eerste les van je docent.
Welke materialen heb ik nodig?
In de lessen werk je met jouw eigen praktijkmaterialen. Je leert er meteen met de materialen van jouw keuze omgaan en kunt deze direct inzetten om thuis te oefenen. De praktijkmaterialen zitten niet bij ons lesgeld inbegrepen. Je kunt deze op verschillende plaatsen aanschaffen. Kijk bijvoorbeeld eens op www.schoonheidshandel.com en selecteer daar jouw opleiding. Je kiest zelf welk pakket je aanschaft.
Ik zie geen startdata, wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Wordt de opleiding aangeboden bij mij in de buurt?
Onze opleidingen worden op verschillende locaties ingepland. De actuele planning met de daarbij horende steden, vind je op onze website. Staat jouw stad er niet bij? Stuur ons dan een bericht en we geven je een seintje zodra de opleiding op de locatie van jouw keuze wordt aangeboden.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Onze ervaring leert ons dat de interesse voor de opleiding studenten verbindt. Leeftijd speelt hier geen rol in. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Visagie (Basis) bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 4 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Visagie (Basis) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Het is belangrijk om je eigen spullen aan te schaffen omdat je tijdens de lessen Visagie (Basis) hiermee werkt. Dit is naast een basisinvestering voor je toekomst meteen een goede manier om je materialen en producten te leren kennen. Je bent vrij om je materiaal bij een leverancier naar voorkeur te bestellen. In samenwerking met onze docenten zijn er echter ook speciaal voor jou pakketten op maat samengesteld. Ga naar beautyblue.nl om je pakket te bekijken en gemakkelijk online te bestellen!

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Visagie (Basis). Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

make-up, visagie, make-up, schminken, visagietechniek, make-uptechniek, visagist, maquillage, groepslessen, volwassenenonderwijs, visagie studeren, visagist worden, leren opmaken, cursus make-up, opleiding make-up artist, makeup artist worden, leren visag

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 613.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 662.04 euro in plaats van 613.00 euro. Je bespaart dus 49.04 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 0770.

Betaalschema

 1. € 270.00 - Bij inschrijving
 2. € 196.02 - Startdatum van je opleiding
 3. € 196.02 - Startdatum van je opleiding + 1 maand

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les. Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Visagie (Allround) bespaar je maar liefst € 208. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Visagie (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

Visagist, visagie, opleiding visagie, visagist worden, make-up opleiding, cursus visagie, groepslessen visagie, make-up leren

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

Visagie (Allround)

Visagist, visagie, opleiding visagie, visagist worden, make-up opleiding, cursus visagie, groepslessen visagie, make-up leren

Carrièremogelijkheden

 • Als visagist werken in een schoonheidssalon
 • Je eigen salon openen 
 • Workshops en cursussen verzorgen m.b.t. visagie en gezichtsverzorging
 • Freelance visagiewerk verrichten tijdens bijv. film- en fotoshoots

Info over deze allround opleiding

Ben jij gek op make-up en wil je graag jezelf of anderen op een professionele manier leren opmaken? Dan is de professionele opleiding Allround Visagie precies wat je zoekt!

Deze opleiding bestaat uit 3 modules, waarin je van a tot en met z het vak onder de knie krijgt. Je leert eerst de meestgebruikte visagietechnieken, om tijdens de daaropvolgende modules te specialiseren in vaardigheden zoals: efficiënte camouflagetechnieken, retrotechnieken en prachtige bruidsmake-up. Er worden regelmatig foto’s genomen van je creaties door een professionele fotograaf, zodat je na je opleiding al een mooi portfolio hebt. Tot slot krijg je alle tips en tricks mee over het leven als zelfstandig make-up artist!

Programma

Module: Visagie (Basis)
Module: Visagie Gevorderden
Module: Visagie Vervolmaking
Word Professioneel visagist

  Diploma

  Klassikaal

  1999.00 euro

L. van turnhout
Tilburg

Leuke opleiding waardoor ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken! Goede docent, leuke groep medestudenten. Vond het jammer dat de lessen voorbij waren. Ga zeker nog een opleiding volgen bij NHBO!

InschrijvenStartdataContact
INSCHRIJVEN CONTACT