Opleiding

OPLEIDING

Professional Organizer

Wil jij...

 1. efficiënt leren opruimen, klasseren en ordenen
 2. weten hoe je structuur en overzicht creëert, zowel op het werk als thuis
 3. klanten of mensen in je omgeving helpen om orde in de chaos te scheppen
 4. ontdekken hoe je mensen aanzet tot positieve gedragsverandering

Professional organizer, een beroep met toekomst!

Jij houdt van orde en efficiëntie! jij bent de 'Monica' uit Friends. Jij houdt alles het liefste zo nauwkeurig en netjes mogelijk bij. Kleurencodes en alfabetisch ingedeelde opbergmappen maken jou helemaal blij.

Als professional organizer zul jij mensen ondersteunen in bijvoorbeeld het opruimen of opnieuw ordenen van hun huis. Maar ook bedrijven en haar werknemers hebben baat bij een gestructureerde organisatie. Je kunt hierbij denken aan het ordenen van werkplekken, optimaliseren van inefficiënte bedrijfsprocessen of het geven van trainingen in structurering of timemanagement.

Gun jezelf en anderen het plezier van jouw organisatietalent, en start nu met de opleiding Professional Organizer!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  8 lessen

  4 lesuren

  475.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Professional Organizer

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Groningen09/01/202026/03/202018u00 - 22u00Don
Rotterdam10/01/202006/03/202019u00 - 23u00Vrij
Breda14/01/202003/03/202018u00 - 22u00Din
Utrecht18/01/202021/03/202009u00 - 13u00Zat
Zwolle22/01/202011/03/202009u00 - 13u00Woe
Eindhoven05/03/202023/04/202018u00 - 22u00Don
Amsterdam21/04/202023/06/202018u30 - 22u30Din
Arnhem24/03/202112/05/202118u00 - 22u00Woe

PROGRAMMA

opleiding professional organizer, cursus professional organizer, organizer worden, cursus organizing, opruimcoach, cursus opruimcoach, opleiding opruimcoach

Toekomstmogelijkheden

 • Professional organizer
 • Werkplek of verhuizing organizer
 • Timemanagement organizer
 • Voor jezelf beginnen of in loondienst

Vaardigheden

 • Inrichten en ordenen van ruimtes
 • Time- en kennismanagement 
 • Informatie(stromen) structureren
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Wat is een Professional Organizer?
 • Hoe verloopt een organizingtraject?
 • Valkuilen van het traject
 • Opruimen en organiseren van spullen
 • Opruimen en organiseren van papier
 • Organiseren van tijd
 • De Professional Organizer als zelfstandig ondernemer

opleiding professional organizer, cursus professional organizer, organizer worden, cursus organizing, opruimcoach, cursus opruimcoach, opleiding opruimcoach

Onze docenten

Wytske van Hoven

Mijn naam is Wytske van Hoven. Ik woon in Barendrecht. Sinds vijfendertig jaar ben ik werkzaam in de zorg als verzorgende IG.

Een paar jaar geleden ontdekte ik dat mijn grote hobby, organizen, een heus beroep is. Ik heb de opleiding tot Professional Organizer gevolgd en ben als zelfstandige aan de slag gegaan.

De jarenlange ervaring die ik heb opgedaan met het helpen van mensen in mijn omgeving, met het aanbrengen van orde, structuur en rust, komt mij goed van pas. Het geeft mij steeds veel voldoening en energie als ik samen met een klant naar een prachtig eindresultaat toe mag werken.

Tussen de bedrijven door kwam de vraag van het NHBO om lessen organizing te verzorgen met daarbij het verzoek het lesmateriaal voor de cursus samen te stellen. Een hele mooie uitdaging!

Ik kijk uit naar fijne contacten gedurende de cursus, waarin ik mijn kennis en ervaring mag delen met cursisten.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Professional Organizer

Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding aan NHBO wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Meestal duurt een college 4 uur. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Wordt de opleiding aangeboden bij mij in de buurt?
Onze opleidingen en workshops worden op verschillende locaties ingepland. De actuele planning met de daarbij horende steden, vind je op onze website. Staat jouw stad er niet bij? Stuur ons dan een bericht en we geven je een seintje zodra de opleiding op de locatie van jouw keuze wordt aangeboden.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je de klassikale opleiding op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Is de opleiding erkend?
NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig! NHBO is in het bezit van het ISO 9001:2015 certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO 9001:2015 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit!
Wat moet ik meenemen naar de lessen?
Ongeveer twee weken voordat jouw eerste les start, sturen we je nog een herinnering. In deze e-mail staat allerlei praktische informatie, zoals de locatie, het rooster van je lesdagen en eventuele materialen of kleding die je mee moet nemen.
Wanneer krijg ik het theoriemateriaal?
De theoriesyllabus krijg je uitgedeeld tijdens de eerste les. Het blijft jouw eigendom, zodat je er thuis in kunt oefenen. Tijdens de laatste les zullen op het examen ook vragen worden gesteld over deze theorie.
Wanneer is het examen?
Je legt tijdens de laatste les examen af. Dit bestaat uit zowel een praktijkopdracht zoals je die in de lessen hebt geleerd en een theoretische test. Hierin word je getoetst op jouw theoretische kennis uit de syllabus die bij de opleiding hoort.
Ik zie geen startdata, wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Professional Organizer bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 4 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Professional Organizer vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding zorgen wij voor al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Je hoeft zelf dus geen extra materiaal te kopen. Mocht je het handig vinden om op een laptop te werken, dan dien je deze zelf mee te nemen.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Professional Organizer. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

opleiding professional organizer, cursus professional organizer, organizer worden, cursus organizing, opruimcoach, cursus opruimcoach, opleiding opruimcoach

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 475.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 513.00 euro in plaats van 475.00 euro. Je bespaart dus 38 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 111.00 - Startdatum van je opleiding
 3. € 111.00 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
 4. € 111.00 - Startdatum van je opleiding + 2 maanden
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact
INSCHRIJVEN CONTACT