Opleiding

OPLEIDING

Onderwijsassistent

Wil jij...

 1. Graag met kinderen of jongeren werken
 2. De leerkracht op een efficiënte manier kunnen ondersteunen
 3. Leerlingen kunnen begeleiden met behulp van verschillende methodes
 4. Op de juiste manier met probleemgedrag kunnen omgaan
 5. Aan de slag als onderwijsassistent op een basisschool

Onderwijsassistent, een beroep met toekomst!

Elk jaar neemt het aantal leerlingen per klas toe. Leraren staan te springen om een reddende engel zoals jij. Want als Onderwijsassistent zorg jij er mede voor dat alle lessen soepel verlopen en dat elk kind met plezier naar school gaat.

In deze thuisstudie leer je een docent of onderwijsteam ondersteunen bij alle dagelijkse taken. Daarnaast komen er verschillende methodes aan bod om leerlingen op te voeden, te begeleiden en te inspireren.

Door de praktijkgerichte insteek van de opleiding - waaronder het volgen van een stage - ben je na het behalen van je diploma direct inzetbaar in het basis-, voortgezet- of beroepsonderwijs. Binnen no time ben jij de rechterhand van elke docent!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  389.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

onderwijs, assistent, onderwijsassistent, onderwijsondersteuner, onderwijsassistentie, onderwijsondersteuning, leerkrachtassistent, leerkrachtassistentie, leerkrachtondersteuner, leerkrachtondersteuning, leerlingbegeleider, leerlingbegeleiding, kinderbege

Toekomstmogelijkheden

 • Aan de slag als onderwijsassistent op een basisschool
 • In loondienst assisteren in de kleuterklas
 • Als zelfstandige individuele leerlingen begeleiden

Vaardigheden

 • De leerkracht op een efficiënte manier ondersteunen
 • Leerlingen begeleiden middels verschillende methodes
 • Op de juiste manier met probleemgedrag omgaan
 • Efficitent en correct straffen én belonen
 • Jouw leerlingen inspireren
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als onderwijsassistent
 • De leerkracht op een efficiënte manier ondersteunen
 • De verzorgende taken van de onderwijsassistent
 • Je rol als klasmanager
 • Methodes om leerlingen te begeleiden
 • Omgaan met probleemgedrag
 • Belonen en straffen
 • Je leerlingen inspireren
 • Pedagogiek en opvoedingstips
 • Psychologie van het jonge kind

onderwijs, assistent, onderwijsassistent, onderwijsondersteuner, onderwijsassistentie, onderwijsondersteuning, leerkrachtassistent, leerkrachtassistentie, leerkrachtondersteuner, leerkrachtondersteuning, leerlingbegeleider, leerlingbegeleiding, kinderbege

Onze docenten

Kim Lemmen

Hoofddocent

Na haar studies in Nederland heeft onze docente Kim Lemmen, haar masteropleiding sociologie in Leuven voltooid. Nadien heeft ze verschillende onderwijsopdrachten gehad, gaande van huiswerkbegeleider tot docente in het volwassenonderwijs.
“Dankzij al die ervaring heb ik naast mijn gewone jobs ook veel van mijn tijd gestoken in het ontwikkelen van lesmateriaal voor sociaalpedagogische vakken aan diverse opleidingsinstituten”, zo vertelt Kim. 

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Onderwijsassistent

Moet ik stage lopen?
Voor de thuisstudie Onderwijsassistent is het stage lopen een belangrijk onderdeel van de studie. Je bent vrij om de stage zelf te regelen en dus te bepalen waar, wanneer en hoe lang je stage loopt. Om de verplichte opdrachten te kunnen maken heb je minimaal een aantal weken stage nodig. Lukt het echt niet om een stageplaats te vinden? Geen zorgen, dan zijn er vervangende opdrachten die je in je eigen netwerk kunt maken.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij De Ondernemersschool volg je jouw thuisstudie Onderwijsassistent op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Heb ik een vooropleiding nodig?
Nee. Deze studie is voor iedereen toegankelijk, zodat je zonder voorkennis of vooropleiding kunt starten.
Is er een minimale of maximale leeftijd aan gebonden?
Iedereen is welkom bij De Ondernemersschool. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd voor thuisstudies. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Wanneer ontvang ik mijn studiemateriaal?
Na jouw online inschrijving en betaling ontvang je binnen een week het studiemateriaal, op het door jou opgegeven verzendadres. Je krijgt al na 1 werkdag digitaal toegang tot jouw opleiding. Je pakket volgen? Bovenaan deze website kun je inloggen op jouw studentenprofiel. Gebruik hiervoor dezelfde inloggegevens als bij jouw inschrijving. In het studentenprofiel vind je de track&trace van jouw pakket, én heb je digitaal toegang tot jouw opleiding.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap. Je hebt geen extra materiaal nodig, behalve internet voor de toegang tot de online leeromgeving.

Praktijkervaring en stage

Voor deze thuisstudie is het handig een stage te lopen. Je kunt op die manier bepaalde oefeningen vanuit de lesmap uitvoeren in de praktijk op jouw stageschool. Mocht je echt geen stageadres kunnen vinden, dan zijn de oefeningen ook te maken in je eigen netwerk. Je stelt dan een portfolio op.

Als je zelf een stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Onderwijsassistent.

onderwijs, assistent, onderwijsassistent, onderwijsondersteuner, onderwijsassistentie, onderwijsondersteuning, leerkrachtassistent, leerkrachtassistentie, leerkrachtondersteuner, leerkrachtondersteuning, leerlingbegeleider, leerlingbegeleiding, kinderbege

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor De Ondernemersschool

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 389.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 420.12 euro in plaats van 389.00 euro. Je bespaart dus 31.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 90.00 -
 2. € 82.53 -
 3. € 82.53 -
 4. € 82.53 -
 5. € 82.53 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Onderwijsassistent

InschrijvenContact
INSCHRIJVEN CONTACT