Opleiding

OPLEIDING

Kindercoaching

Wil jij...

 1. Kinderen en hun ouders helpen gelukkig te zijn
 2. Problemen kunnen herkennen bij kinderen
 3. Leren hoe je kinderen inzichten geeft, waar ze de rest van hun leven baat bij hebben
 4. Leren hoe je kinderen ondersteunt in het vinden van eigen oplossingen
 5. De jonge generatie helpen vol zelfvertrouwen door het leven te gaan

Kindercoach, een beroep met toekomst!

Wil jij de nieuwe generatie helpen vol zelfvertrouwen door het leven te gaan? Kinderen inzichten leren waar ze de rest van hun leven iets aan hebben? Biedt professionele begeleiding als Kindercoach, zodat ze sterker in hun schoenen komen te staan.

Kruip in de belevingswereld van het kind. Wat heeft het kind nodig? Kom erachter wat er schuilt in kinderen die veel piekeren of heel onzeker zijn. Je leert tijdens de cursus wat belangrijke vragen zijn die je altijd moet stellen. En welke antwoorden schuilen er in het kind zelf? Speel daar op in en zet kinderen in hun eigen kracht. Zoek en vindt samen met kinderen en hun ouders oplossingen. Maak het verschil!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  9 lessen

  4 lesuren

  549.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Kindercoaching

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Amsterdam04/03/202006/05/202018u00 - 22u00Woe
Arnhem10/03/202017/05/202018u00 - 22u00Din
Eindhoven12/03/202014/05/202018u00 - 22u00Don
Zwolle16/03/202025/05/202018u00 - 22u00Maa
Utrecht27/04/202029/06/202018u00 - 22u00Maa
Breda13/07/202023/07/202010u00 - 14u00Maa
Rotterdam13/07/202023/07/202010u00 - 14u00Maa
Amsterdam03/08/202013/08/202010u00 - 14u00Maa
Groningen01/09/202027/10/202018u00 - 22u00Din
Arnhem02/09/202028/10/202018u00 - 22u00Woe
Breda03/09/202029/10/202018u00 - 22u00Don

PROGRAMMA

kinderen ervaringsdeskundige, familie drama, indigo kinderen, indigo, indigo kind, kristalkinderen, kristalkind, nieuwetijdskinderen, nieuwetijdskind, nieuwe tijd, gezinstherapeut, kindercoach, kindertherapeut, kinderbegeleiding, gezinsleden, verbonden

Toekomstmogelijkheden

 • Kindercoach bij gezinnen, scholen of organisaties
 • Workshops geven in kindercoaching
 • Doorgroeien naar kindertherapeut of kinderpsycholoog
 • Beter omgaan met de problemen van je eigen kinderen

Vaardigheden

 • Je hebt inzicht in de ontwikkeling van kinderen
 • Je vindt de oplossing in het kind zelf
 • Je kunt de juiste vragen stellen
 • Je kunt oudergesprekken voeren
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Wat is kindercoaching
 • Opbouwen van vertrouwensrelatie tussen kind en coach
 • Ondersteunen in ontdekken van eigen oplossingen
 • Regels bespreken op het niveau van een kind
 • De grenzen binnen kindercoaching
 • Wat is veilig bij het kind?
 • Probleem herkennen bij een kind
 • Belangrijke vragen die je altijd moet te stellen
 • Tools die een kindercoach toepast

kinderen ervaringsdeskundige, familie drama, indigo kinderen, indigo, indigo kind, kristalkinderen, kristalkind, nieuwetijdskinderen, nieuwetijdskind, nieuwe tijd, gezinstherapeut, kindercoach, kindertherapeut, kinderbegeleiding, gezinsleden, verbonden

Onze docenten

Josanne Kruis

Mijn naam is Josanne Kruis en tijdens mijn studiejaren ben ik 13 seizoenen  werkzaam geweest als reisleidster all over the world. Een geweldig mooie tijd welke ik nooit had willen missen! Daarna ben ik als docente op de hogeschool gaan werken in Utrecht en Eindhoven. Tevens was ik daar stagebegeleidster, voorlichtster en landen coördinator.
 
De laatste 9 jaar ben ik werkzaam geweest als relatie- en sportcoach. Ik wilde graag meer tijd met mijn kinderen doorbrengen en op deze manier kon ik meer vanuit huis werken of onder schooltijd. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, met de hond naar het strand en met mijn gezin leuke dingen doen.   

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Kindercoaching

Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding aan NHBO wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Meestal duurt een college 4 uur. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Wordt de opleiding aangeboden bij mij in de buurt?
Onze opleidingen en workshops worden op verschillende locaties ingepland. De actuele planning met de daarbij horende steden, vind je op onze website. Staat jouw stad er niet bij? Stuur ons dan een bericht en we geven je een seintje zodra de opleiding op de locatie van jouw keuze wordt aangeboden.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Wat is het niveau van de opleiding?
Bij NHBO volg je de klassikale opleiding op beroepsniveau. Dit betekent dat je met ons diploma aan de slag mag in loondienst of als zelfstandige in het beroep van jouw keuze. De moeilijkheidsgraad van onze opleidingen is te vergelijken met MBO niveau 4 of MBO+. Let op, je ontvangt geen MBO-diploma.
Is de opleiding erkend?
NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn allemaal ingeschreven in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw en daarom extra voordelig! NHBO is in het bezit van het ISO 9001:2015 certificaat. Jaarlijks wordt onze onderwijsinstelling gecontroleerd door externe auditoren. Zij beoordelen of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de processen binnen de organisatie voldoen aan de Nederlandse standaard. Een ISO 9001:2015 certificering is jouw garantie voor een opleiding van topkwaliteit!
Wat moet ik meenemen naar de lessen?
Ongeveer twee weken voordat jouw eerste les start, sturen we je nog een herinnering. In deze e-mail staat allerlei praktische informatie, zoals de locatie, het rooster van je lesdagen en eventuele materialen of kleding die je mee moet nemen.
Wanneer krijg ik het theoriemateriaal?
De theoriesyllabus krijg je uitgedeeld tijdens de eerste les. Het blijft jouw eigendom, zodat je er thuis in kunt oefenen. Tijdens de laatste les zullen op het examen ook vragen worden gesteld over deze theorie.
Wanneer is het examen?
Je legt tijdens de laatste les examen af. Dit bestaat uit zowel een praktijkopdracht zoals je die in de lessen hebt geleerd en een theoretische test. Hierin word je getoetst op jouw theoretische kennis uit de syllabus die bij de opleiding hoort.
Wanneer ontvang ik de meer informatie over de opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel op onze website. Je ziet daar voor elke opleiding waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt, enz.). Er staat zelfs een agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je opleiding.
Ik zie geen startdata, wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Kindercoaching bestaat uit 9 lessen. Elke les duurt 4 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kindercoaching vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding zorgen wij voor al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Je hoeft zelf dus geen extra materiaal te kopen. Je kunt eventueel zelf een laptop mee te nemen om aantekeningen te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Kindercoaching. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

kinderen ervaringsdeskundige, familie drama, indigo kinderen, indigo, indigo kind, kristalkinderen, kristalkind, nieuwetijdskinderen, nieuwetijdskind, nieuwe tijd, gezinstherapeut, kindercoach, kindertherapeut, kinderbegeleiding, gezinsleden, verbonden

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 549.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 592.92 euro in plaats van 549.00 euro. Je bespaart dus 43.92 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 103.23 - Startdatum van je opleiding
 3. € 103.23 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
 4. € 103.23 - Startdatum van je opleiding + 2 maanden
 5. € 103.23 - Startdatum van je opleiding + 3 maanden
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact
INSCHRIJVEN CONTACT