Opleiding

OPLEIDING

Fotografie (Basis)

Wil jij...

 1. Weten hoe je jouw creativiteit verbindt met professionele fotografie
 2. Van jouw passie je beroep maken
 3. Basis camerafuncties leren gebruiken als: sluitertijd, diafragma en witbalans
 4. Les krijgen van een professionele fotograaf die jou de kneepjes van het vak leert
 5. Weten hoe je jouw aangeleerde kennis in de praktijk brengt

Fotograaf, een beroep met toekomst!

Fotograaf: écht iets voor jou! Maak jij graag foto’s, maar heb je het idee dat ze vaak nét niet perfect zijn? Dan is deze opleiding helemaal jouw ding! Je wordt ingewijd in de beeldtaal en leert jouw creativiteit te verbinden met professionele fotografie. Automatische instellingen op je spiegelreflexcamera maken plaats voor technische toepassingen zoals sluitertijd, diafragma en witbalans.

Van een ervaren fotograaf leer jij de kneepjes van het vak. Welk diafragma gebruik je voor extra scherpte-diepte? Wat is de invloed van de gekozen ISO op je foto? Hoe voorkom je lelijke schaduwen in het gezicht van mensen? En hoe breng je al deze kennis in de praktijk voor een sprekend portret of een boeiende natuurfoto? Leer precies hoe het allemaal werkt!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  5 lessen

  4 lesuren

  339.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Fotografie (Basis)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Rotterdam04/03/202001/04/202018u00 - 22u00Woe
Amsterdam04/04/202016/05/202013u30 - 17u30Zat

PROGRAMMA

Fotograaf,  fotografie, fotograaf, fotoshoot, creatief, digitale fotografie, cursus fotografie, fotografie opleiding, lessen fotografie

Toekomstmogelijkheden

 • Als fotograaf werken voor reclame-, communicatie- of marketingbureau
 • Starten als freelance fotograaf
 • Je eigen fotozaak of –studio openen
 • Workshops geven in digitale fotografie
 • Geweldig mooie foto’s maken als hobbyist

Vaardigheden

 • Professioneel kunnen omgaan met je fotocamera
 • Kunnen gebruiken van standpunten, composities, middelen, kleur, licht etc.
 • Verschillende genres kunnen fotograferen
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Hoe jouw spiegelreflexcamera werkt
 • Functies als sluitertijd, iso, scherptediepte, diafragma en witbalans.
 • Wat de verschillende camerastandpunten zijn: denk bijvoorbeeld aan kikkerperspectief, vogelperspectief of een neutraal perspectief
 • Hoe je de juiste compositie maakt
 • Welke beeldende middelen je kunt gebruiken
 • Het gebruik van kleur en licht in je foto’s
 • De verschillende genres in fotografie
 • Hoe je alle opgedane kennis in de praktijk brengt

Fotograaf,  fotografie, fotograaf, fotoshoot, creatief, digitale fotografie, cursus fotografie, fotografie opleiding, lessen fotografie

Onze docenten

Marie Louise Barendrecht

Hallo, ik ben Marie Louise Barendrecht geboren en getogen in Dordrecht. Vanaf mijn eerste baan ben ik altijd werkzaam geweest op een administratieve functie. Ik heb zowel bij kleine als grote bedrijven gewerkt en alle facetten meegemaakt. Mijn ruim 15 jaar ervaring als administratief medewerkster maak ik jullie graag ook wegwijs in deze belangrijke en veelzijdig rol binnen elk bedrijf. 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Fotografie (Basis)

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Bij NHBO kun je met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig.
Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding aan NHBO wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Meestal duurt een college 4 uur. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Wordt de opleiding aangeboden bij mij in de buurt?
Onze opleidingen worden op verschillende locaties ingepland. De actuele planning met de daarbij horende steden, vind je op onze website. Staat jouw stad er niet bij? Stuur ons dan een bericht en we geven je een seintje zodra de opleiding op de locatie van jouw keuze wordt aangeboden.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Onze ervaring leert ons dat de interesse voor de opleiding studenten verbindt. Leeftijd speelt hier geen rol in. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Heb ik eigen materiaal nodig?
Tijdens de opleiding werk je in de lessen met jouw eigen camera. Die neem je dus zeker mee naar de lessen.
Ik zie geen startdata, wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Bij NHBO kun je met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Fotografie (Basis) bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 4 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Fotografie (Basis) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding heb je een spiegelreflexcamera nodig. Een systeemcamera is eventueel ook voldoende. Het type en merk van de camera kan je zelf kiezen. Het is belangrijk dat je je camera bij alle lessen meeneemt. Ook is het handig om een laptop mee te nemen.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Fotografie (Basis). Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

Fotograaf,  fotografie, fotograaf, fotoshoot, creatief, digitale fotografie, cursus fotografie, fotografie opleiding, lessen fotografie

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 339.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 366.12 euro in plaats van 339.00 euro. Je bespaart dus 27.12 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 93.06 - Startdatum van je opleiding
 3. € 93.06 - Startdatum van je opleiding + 1 maand

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, word je een echte professional in je vakgebied. Je combineert namelijk 6 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les. Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Fotografie (Allround) bespaar je maar liefst € 335. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Fotografie (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

Fotografie, professionele fotograaf, allround fotografie, groepslessen fotografie, digitale fotografie

Word een echte vakexpert

Creëer een ruime keuze aan carrièremogelijkheden

Profiteer van korting op het lesgeld

Fotografie (Allround)

Fotografie, professionele fotograaf, allround fotografie, groepslessen fotografie, digitale fotografie

Carrièremogelijkheden

 • Fotograaf in loondienst
 • Zelfstandig (freelance) fotograaf
 • Hobbyfotograaf met de allermooiste foto's

Info over deze allround opleiding

Het gebruik van beeld is belangrijker dan ooit. Denk niet alleen aan veelzeggende reclame-uitingen, kunst en fotojournalistiek, maar ook aan hobbyfoto's op Instagram of Facebook. Tegenwoordig lijkt door geavanceerde foto-apps in iedereen een professionele fotograaf te schuilen. Maar niets is minder waar!

Wil jij weten hoe digitale fotografie écht werkt? Volg dan onze opleiding Allround Fotografie. Verschillende genres komen aan bod: portretfotografie, studio- en productfotografie en landschapsfotografie. Zo ben jij straks een professionele allround fotograaf, die van elke opdracht een succes maakt. Nieuwsgierig naar Adobe Photoshop? In de laatste module leer je werken met dit programma, zodat jouw foto's optimaal uit de verf komen!

Programma

Module: Fotografie (Basis)
Module: Portretfotografie
Module: Studio- en Productfotografie
Module: Landschapsfotografie
Module: Reportagefotografie
Module: Photoshop
Word Allround fotograaf

  Diploma

  Klassikaal

  1659.00 euro

Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact
INSCHRIJVEN CONTACT