Opleiding

OPLEIDING

Fietsenmaker

Wil jij...

 1. Het nummer één vervoersmiddel van Nederland kunnen repareren
 2. De verschillende fietsonderdelen moeiteloos monteren en afstellen
 3. Klanten leren adviseren over de beste fietsaankoop
 4. Aan de slag bij een fietsenmaker of je eigen reparatiedienst starten

Fietsenmaker, een beroep met toekomst!

Fietsen zit in ons bloed. Elk jaar leggen we samen zo’n vijftien miljard fietskilometers af. Stads, race, bak of elektronisch, het maakt niet uit: als we maar een windje voelen in ons gezicht. Maar wie repareert al die fietsen als ze kapot gaan? Juist, dat ben jij!

Tenminste, als je straks de thuisstudie Fietsenmaker hebt afgerond. Daarin leer je alles wat je moet weten over het favoriete vervoersmiddel van Nederland. Van technische kennis over fietsonderdelen tot praktische zaken zoals onderhoud en reparatie. Ook leer je om klanten uitgebreid te adviseren over welke fiets het beste bij hen past. Zo kun jij straks aan de slag bij een fietsenmaker of je eigen reparatiedienst starten.

Deze cursus loodst je op een snelle en eenvoudige manier door alle informatie, zodat je binnen de kortste keren jouw waardevolle diploma behaalt. Fietsenmakers die hun vak meester zijn, hebben ongetwijfeld een mooie toekomst voor zich. Word jij één van hen?
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up-to-date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  529.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook ons
klassikale aanbod

PROGRAMMA

fietsenmaker, fiets, fietsonderhoud, fietsreparatie, fietsen repareren, fietsreparateur, fietstechniek, elektrische fietsen, bakfietsen, mountainbikes, koersfietsen, racefietsen

Toekomstmogelijkheden

 • In loondienst werken bij een fietsenmaker
 • Je eigen fietsenreparatiedienst starten
 • Jezelf laten inhuren als fietstechnicus
 • Anderen adviseren over fietsen

Vaardigheden

 • Je eigen fiets en die van een ander repareren en onderhouden
 • Jouw kennis van fietstechniek en de juiste gereedschappen toepassen
 • De fiets aankleden met accessoires
 • Alle fietsonderdelen herkennen en repareren
 • De verschillende fietsonderdelen moeiteloos monteren en afstellen
 • Instaan voor een vlekkeloos onderhoud
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als zelfstandig fietsenmaker
 • Je eigen fiets repareren en onderhouden
 • Basis fietstechniek en soorten fietsen
 • Eerste nazicht van de fiets
 • Maatstelsels MM en INCH
 • Schuifmaat en schroefmaat
 • Basisgereedschap in het atelier
 • Basis lassen, solderen en lijmen
 • Mechanische wetten en fietstechniek
 • Frames en voorvorken
 • Frezen van de balhoofdlug en de bracketlug
 • Basis hydraulica
 • De wielen en de spaken
 • De velgen en de banden
 • De verschillende soorten remmen
 • Kettingaandrijvingen
 • De cranks en de trapas
 • De ketting, kettingkasten en versnellingen
 • De fietsverlichting
 • Het ‘aankleden’ van de fiets
 • Fietspompen en fietsaccessoires

fietsenmaker, fiets, fietsonderhoud, fietsreparatie, fietsen repareren, fietsreparateur, fietstechniek, elektrische fietsen, bakfietsen, mountainbikes, koersfietsen, racefietsen

Onze docenten

Roel Torben-Nielsen

“In 2010 ben ik gestart met mijn eigen fietsenzaak Ceramic Biking”, zo vertelt Roel Torben-Nielsen. “Aanvankelijk als bijbaan, later werd het een speciaalzaak in keramische lagers voor de fiets. Ik heb een nieuw concept in de fietsbranche bedacht, dat ik graag met mijn cursisten in detail bekijk, zodat zij ook nieuwe ideeën op de markt kunnen brengen.”
Roel heeft zijn carrièrestart gemaakt als productiemanager voor een grote fietsenzaak en daarnaast geeft hij fiets- en veiligheidscursussen op scholen en bedrijven. Wil je ook aan de slag in de wereld van de leukste tweewieler? Schrijf je dan in voor zijn praktische cursus Fietsenmaker.

Studeren waar en wanneer je wilt

Online begeleiding van een professional

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Goed om te weten over deze cursus Fietsenmaker

Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie leert je de theorie. Als je nog geen ervaring hebt, raden we je aan om veel te oefenen. Dat kan bijvoorbeeld in je eigen netwerk of door een stage. Stage lopen is niet verplicht. Als je daar wel voor kiest, ben je vrij om deze naar eigen inzicht vorm te geven. Je bepaalt dus samen met je stagebedrijf de vorm, duur en momenten waarop je stage loopt.
Is er een minimale of maximale leeftijd aan gebonden?
Iedereen is welkom bij De Ondernemersschool. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd voor thuisstudies. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Hoe lang duurt deze thuisstudie?
Onze studenten doen zo’n 6 tot 9 maanden over een thuisstudie. Dit gemiddelde is gebaseerd op 4 tot 6 uur studeren per week. Je mag uiteraard ook langer of korter over jouw opleiding doen. Het lesgeld in inclusief een jaar begeleiding van jouw persoonlijke docent. Je hebt maar liefst 5 jaar om examen af te leggen. Langer begeleiding nodig van de docent? Je kunt de begeleiding van jouw docent verlengen voor slechts 99 euro per jaar. Neem hiervoor even contact op met ons.
Zijn er bijeenkomsten voor deze studie?
Nee, je studeert volledig thuis en hebt contact met je docent via ons online Studentenplatform. Het examen leg je af op één van onze bezoekadressen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Studieverloop

Deze opleiding is een thuisstudie. Dat betekent dat je het lesmateriaal krijgt thuisgestuurd en hiermee op je eigen tempo aan de slag gaat. Je krijgt ook digitaal toegang tot jouw opleiding. Met vragen en gemaakte opdrachten kun je terecht bij jouw online persoonlijke docent.

Benodigde materialen

Jouw studiepakket bevat een theoriemap en een DVD. Je hebt geen extra materiaal nodig.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Fietsenmaker direct in praktijk brengen? Dan kun je een stage lopen. Zo ontdek je hoe het er in de praktijk aan toegaat, leer je mensen kennen uit het vak en heb je een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt het examen af wanneer je er zelf klaar voor bent. Het is een theorie-examen, waarin je wordt getoetst op de lesstof. Hiervoor plan je zelf online een afspraak in bij een van onze kantoren. Je bent geslaagd bij een score van minstens 60%. Je ontvangt dan per post het diploma Fietsenmaker.

fietsenmaker, fiets, fietsonderhoud, fietsreparatie, fietsen repareren, fietsreparateur, fietstechniek, elektrische fietsen, bakfietsen, mountainbikes, koersfietsen, racefietsen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor De Ondernemersschool

De Ondernemersschool is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling voor volwassenenonderwijs via thuisstudie. We zijn als internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 529.00 euro. Dit bedrag omvat de theoriemap, een jaar lang toegang tot het Studentenplatform met online begeleiding van jouw docent, het examen (en eventueel herexamen) en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

De Ondernemersschool is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 571.32 euro in plaats van 529.00 euro. Je bespaart dus 42.32 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 07 70.

Betaalschema

 1. € 180.00 -
 2. € 97.83 -
 3. € 97.83 -
 4. € 97.83 -
 5. € 97.83 -
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Fietsenmaker

InschrijvenContact
INSCHRIJVEN CONTACT