Opleiding

OPLEIDING

Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage

Wil jij...

 1. Zorgen voor een energetische harmonie bij jouw klanten
 2. Jezelf bijscholen onder leiding van een professionele therapeut
 3. Alles te weten komen over het ontstaan van Chinese hoofd-, nek-, en schoudermassage
 4. Klanten energie geven
 5. Belangrijke energetische punten kunnen vinden en behandelen

Specialist Chinese massage, een beroep met toekomst!

Op zoek naar een massagetherapie die een remedie biedt tegen spanningsklachten? Dan is Tui Na, de Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage, de oplossing die je zoekt. Deze oude geneeswijze zorgt voor een energetische harmonie die je klanten stressvrij en zonder pijn door het leven laat gaan.

Met deze massage concentreer je je op de acupunctuurpunten die blokkades in de schouder en nek opheffen. Je leert hoe je deze drukpunten stimuleert en zo de circulerende levensenergie in ons lichaam harmoniseert. Dat, in combinatie met fysieke manipulaties van spieren en gewrichten. De letterlijke betekenis van Tui Na is dan ook duwen (Tui) en grijpen (Na).

Wil je jezelf onder leiding van een professionele therapeut bijscholen? Schrijf je dan snel in!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Certificaat

  Klassikaal

  1 les

  8 lesuren

  245.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Amsterdam01/08/202001/08/202010u00 - 18u00Zat
Breda22/08/202022/08/202010u00 - 18u00Zat
Rotterdam27/08/202027/08/202010u00 - 18u00Don

PROGRAMMA

opleiding chinese massage, cursus chinese massage, energetische punten, masseren, chinese massagetechnieken, hoofdmassage, schoudermassage, nekmassage, tui na massage

Toekomstmogelijkheden

 • Als masseur werken in een massage- of schoonheidssalon
 • Je eigen massagesalon openen
 • Workshops en cursussen verzorgen m.b.t. massage

Vaardigheden

 • Kunnen vertellen over de massagetechnieken en de werking
 • Belangrijke energetische punten kunnen vinden en behandelen
 • Massagetechnieken correct kunnen toepassen
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Het ontstaan van de Chinese hoofd-, nek-, en schoudermassage
 • De belangrijkste energetische punten
 • De behandeling van het hoofd, de nek en de hals
 • Klanten hun energie teruggeven

opleiding chinese massage, cursus chinese massage, energetische punten, masseren, chinese massagetechnieken, hoofdmassage, schoudermassage, nekmassage, tui na massage

Onze docenten

Ellen Lenssen

Mijn naam is Ellen Lenssen. Ik geef al ruim 25 jaar verzorgende behandelingen. Ik heb een eigen praktijk in het centrum van Tilburg. Daar verzorg ik ayurvedische behandelingen en ik werk in mijn praktijk met 100% natuurlijke producten. Klanten kunnen bij mij terecht voor een eerlijke behandeling die met passie en heel veel plezier wordt gegeven en waar ik uitsluitend mijn handen en goede natuurlijke producten voor gebruik!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage

Ik zie geen startdata, wanneer begint de workshop?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze workshop niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Wordt de workshop aangeboden bij mij in de buurt?
Onze opleidingen en workshops worden op verschillende locaties ingepland. De actuele planning met de daarbij horende steden, vind je op onze website. Staat jouw stad er niet bij? Stuur ons dan een bericht en we geven je een seintje zodra de opleiding op de locatie van jouw keuze wordt aangeboden.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Wanneer ontvang ik de meer informatie over de workshop waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw workshop. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel op onze website. Je ziet daar voor elke opleiding waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt, enz.). Er staat zelfs een agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je opleiding.
Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De workshop Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage bestaat uit 1 les van 8 uur. In het overzicht met de startdata van de workshop Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage vind je de mogelijke lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor de opleiding Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage zijn in samenwerking met onze docenten verschillende pakketten op maat samengesteld via Beautyblue

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Door op de lesdag(en) aanwezig te zijn, ben jij er zeker van dat je een certificaat ontvangt. Wegens de duur van de opleiding sluiten we deze niet af met een examen.

opleiding chinese massage, cursus chinese massage, energetische punten, masseren, chinese massagetechnieken, hoofdmassage, schoudermassage, nekmassage, tui na massage

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 245.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 264.60 euro in plaats van 245.00 euro. Je bespaart dus 19.6 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 84.60 - Startdatum van je opleiding
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact
INSCHRIJVEN CONTACT