Opleiding

OPLEIDING

Bloemist

Wil jij...

 1. Voor elke gelegenheid een passend boeket samenstellen
 2. Juiste keuzes maken in kleuren, vormen, formaten en texturen
 3. Klanten leren adviseren door ruime vakkennis
 4. Jouw creativiteit leren omzetten in prachtige bloemstukken
 5. Bloemschikken als hobby of een eigen bloemenzaak starten

Bloemist, een beroep met toekomst!

Iedereen wordt blij van mooie bloemstukken. Of je die nu zelf samenstelt, cadeau krijgt of simpelweg aanschouwt. Toch is het een vak apart om de juiste bloemen te kiezen voor de juiste persoon of gelegenheid. Denk jij dat je dit vak verstaat? Schrijf je dan nu in voor onze professionele opleiding tot Bloemist en ga professioneel aan de slag!

Een ervaren florist leert jou de kneepjes van het vak. Zo kom je alles te weten over verschillende planten, verschillende stijlen in bloemschikken en het toepassen van allerlei soorten technieken. Daarnaast maak je kennis met het organiseren van succesvolle workshops en het vinden van inspiratie. Tot slot leer je hoe je kunt starten als zelfstandig bloemist.

Kleur je carrière, word bloemist!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  8 lessen

  4 lesuren

539.00 458.15 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Bloemist

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Zwolle25/09/201920/11/201918u00 - 22u00Woe
Eindhoven03/10/201928/11/201918u00 - 22u00Don
Rotterdam09/10/201904/12/201918u00 - 22u00Woe
Arnhem09/11/201918/01/202009u00 - 13u00Zat
Amsterdam14/01/202010/03/202009u00 - 13u00Din
Groningen29/01/202025/03/202018u00 - 22u00Woe

PROGRAMMA

florist, bloemist, bloemen, planten, flora, bloemenzaak, klassikaal florist, opleiding florist, cursus florist, opleiding bloemist, bloemist worden

Toekomstmogelijkheden

 • Werken bij een bloemenzaak/bloemist
 • Je eigen bloemenshop openen
 • Thuis de mooiste boeketten samenstellen

Vaardigheden

 • Inspiratie opdoen en ideeën kunnen uitwerken
 • Adviseren over bloemen en planten
 • Alle bloemschiktechnieken kunnen gebruiken
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Je toekomstmogelijkheden als florist
 • Start je eigen bloemenzaak
 • Organiseren van succesvolle workshops
 • Bloemschikken voor het plezier
 • Het vinden van inspiratie
 • Je creatieve ideeën omvormen tot een bloemstuk
 • Materialen om correct te bloemschikken
 • Leren kennen van verschillende planten en bloemen
 • Florale vormgeving
 • Soorten schikkingen
 • Stijlkennis en soorten stijlen
 • Bloemstukken voor verschillende gelegenheden (Huwelijk, verjaardag etc.)
 • Professionele bloemschiktechnieken aanleren
 • Steken, binden, bundelen, weven etc.
 • Bloemen bewaren en conserveren
 • Planten in schalen en potten
 • Bloemsierkunst in andere culturen

florist, bloemist, bloemen, planten, flora, bloemenzaak, klassikaal florist, opleiding florist, cursus florist, opleiding bloemist, bloemist worden

Onze docenten

Rian van Kemenade

Rian van Kemenade geeft de klassikale opleiding Bloemist

Mirjam Franken

Ik ben Mirjam Franken, woonachtig in het prachtige dorp Oldebroek op de Veluwe.
 
Vanaf jongs af aan heb ik al liefde gehad voor alles wat bloeit en groeit. Mijn opa die bij ons inwoonde leerde me al vroeg dat je dankbaar moest zijn met alles wat de natuur ons gaf. Hierdoor ben ik de schoonheid gaan waarderen in de natuur, pas veel later leerde ik de toepassingsregels van wat “mooi” was en wat niet. In mijn eigen opleiding waarin ik werd goed begeleid  door echte liefhebbers van het vak bloemsierkunst en ben ik gaande weg gaan begrijpen wat een compositie nu aantrekkelijk maak voor het oog.
 
Dit wetende vind ik het prachtig om dit door te geven aan anderen, dat de liefde voor de natuur een drijvende kracht kan zijn om jezelf te ontwikkelen in de bloemkunst. Want het is tenslotte echt een kunst om tot iets moois te komen wat jezelf blij maakt en gewaardeerd wordt door degene waar jij het voor maakt.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Bloemist

Wat moet ik meenemen naar de lessen?
Ongeveer twee weken voordat jouw eerste les start, sturen we je nog een herinnering. In deze e-mail staat allerlei praktische informatie, zoals de locatie, het rooster van je lesdagen en eventuele materialen of kleding die je mee moet nemen.
Ik zie geen startdata, wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Wordt de opleiding aangeboden bij mij in de buurt?
Onze opleidingen worden op verschillende locaties ingepland. De actuele planning met de daarbij horende steden, vind je op onze website. Staat jouw stad er niet bij? Stuur ons dan een bericht en we geven je een seintje zodra de opleiding op de locatie van jouw keuze wordt aangeboden.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Onze ervaring leert ons dat de interesse voor de opleiding studenten verbindt. Leeftijd speelt hier geen rol in. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Wanneer krijg ik het theoriemateriaal?
De theoriesyllabus krijg je uitgedeeld tijdens de eerste les. Het blijft jouw eigendom, zodat je er thuis in kunt oefenen. Tijdens de laatste les zullen op het examen ook vragen worden gesteld over deze theorie.
Wanneer is het examen?
Je legt tijdens de laatste les examen af. Dit bestaat uit zowel een praktijkopdracht zoals je die in de lessen hebt geleerd en een theoretische test. Hierin word je getoetst op jouw theoretische kennis uit de syllabus die bij de opleiding hoort.
Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Bloemist bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 4 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Bloemist vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je dient zelf praktijkmateriaal aan te schaffen. Denk aan bloemen, planten en enkele gereedschappen en materialen. Je hoort voor de start van de lessen wat je precies nodig hebt.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Bloemist. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

florist, bloemist, bloemen, planten, flora, bloemenzaak, klassikaal florist, opleiding florist, cursus florist, opleiding bloemist, bloemist worden

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 458.15 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 582.12 euro in plaats van 458.15 euro. Je bespaart dus 123.97 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 0031 (0)20 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 134.04 - Startdatum van je opleiding
 3. € 134.04 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
 4. € 134.04 - Startdatum van je opleiding + 2 maanden
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

INSCHRIJVEN CONTACT