Opleiding

OPLEIDING

Biersommelier

Wil jij...

 1. Van jouw passie je beroep maken
 2. Leren over de vele soorten bierstijlen
 3. Weten hoe je het perfecte biertje serveert
 4. Alles leren over de geheimen van bier en foodpairing
 5. Starten als zelfstandig biersommelier

Biersommelier, een beroep met toekomst!

Proef dat sprankelend bier! Bier is voor jou meer dan het pilsje aan de bar op zaterdagavond. Bier is jouw passie en het is jouw wens je expertise over dit prachtige product te delen met anderen als biersommelier. Til je bierliefde next level en groei uit tot een professionele bierkenner, die blindelings verschillende bieren weet te herkennen.

Tijdens deze cursus leer je over de geschiedenis van bier, de ingrediënten, verschillende bierstijlen, het brouwproces en het bottelen. Je weet als biersommelier als geen ander hoe je het beste bier serveert en je kunt biersuggesties geven bij bepaalde gerechten.

Ga aan de slag als bierspecialist in een bierbrouwerij, horeca of als zelfstandig biersommelier en vertel het verhaal achter het bier!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  5 lessen

  3 lesuren

  460.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Biersommelier

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Rotterdam19/11/202017/12/202018u00 - 21u00Don

PROGRAMMA

bierproeven, biersommelier, bierkenner, bier, bierdegustatie, horecaopleiding, zytholoog, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden

 • Bierspecialist in de horeca
 • Vertegenwoordiger bierbrouwerij
 • Biersommelier in een restaurant
 • Medewerker bierbrouwerij

Vaardigheden

 • Je beschikt over een uitgebreide kennis rond bier. O.a. geschiedenis, ingrediënten en het brouwen en bottelen
 • Professioneel bier proeven en een degustatieformulier invullen
 • Een uitgebreid pallet van geuren, kleuren en smaken herkennen, combineren en omschrijven
 • Je serveert het best passende bier bij een gerecht
 • Je weet hoe je als zelfstandig biersommelier aan de slag gaat
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • De geschiedenis van bier
 • Het brouwproces
 • Bier ingrediënten
 • Professioneel bierproeven
 • Smaakafwijkingen bij bier
 • Bierstijlen zoals trappist en abdijbier
 • Hoe serveer je een perfect biertje
 • Ontdek hoe de horeca werkt
 • De beste bewaarmethodes
 • De geheimen van bier en foodpairing
 • Starten als zelfstandig biersommelier

bierproeven, biersommelier, bierkenner, bier, bierdegustatie, horecaopleiding, zytholoog, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Biersommelier

Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Ik zie geen startdata. Wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding nog niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Biersommelier bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Biersommelier vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding hoef je geen extra materiaal te kopen voor tijdens de lessen. De docent voorziet de bieren die je tijdens de lessen zal leren proeven. Neem alleen een laptop en/of notitieblok mee voor je aantekeningen. Het cursusboek ontvang je tijdens de eerste les.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Biersommelier. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

bierproeven, biersommelier, bierkenner, bier, bierdegustatie, horecaopleiding, zytholoog, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 460.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 496.80 euro in plaats van 460.00 euro. Je bespaart dus 36.8 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 158.40 - Startdatum van je opleiding
 3. € 158.40 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
Inschrijven
Inschrijven met termijnbetalingen
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

Laatste weetjes over Biersommelier

InschrijvenStartdataContact
INSCHRIJVEN CONTACT