Opleiding

OPLEIDING

Beleggen (Basis)

Wil jij...

 1. Op een eenvoudige manier en in duidelijke taal meer leren over beleggen
 2. Van een professional horen wat verstandig beleggen precies inhoudt
 3. In een kleine groep kennis opdoen over beleggingen en de kneepjes van het vak
 4. De markt leren analyseren onder begeleiding van een deskundige
 5. Persoonlijke en professionele feedback krijgen over beleggingen

Belegger, een beroep met toekomst!

Je eigen geld verstandig beleggen? Het kapitaal van een firma beleggen? Of wil je gewoon de basisregels- en begrippen van het beleggen leren? Schrijf je dan in voor onze opleiding Beleggen!

Een ervaren belegger leert je de kneepjes van het vak. Je leert onder meer alles over: kapitaal, risico’s en risicobeperking en beursnieuws- en advies. Daarnaast raak je bedreven in: aandelen en obligaties, trackers en beleggingsfondsen. In 4 lessen van 4 uur steek jij alles op over het vak beleggen.

Wil jij bewust leren beleggen en niet in één keer al je geld kwijt zijn? Volg dan zeker deze leerzame opleiding!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Voordeligste lesgeld van Nederland

  Diploma

  Klassikaal

  4 lessen

  4 lesuren

  491.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Beleggen (Basis)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Groningen07/09/202028/09/202018u00 - 22u00Maa
Amsterdam09/09/202007/10/202018u00 - 22u00Woe
Arnhem11/09/202002/10/202018u00 - 22u00Vrij
Rotterdam22/09/202013/10/202018u00 - 22u00Din
Breda07/10/202004/11/202018u00 - 22u00Woe

PROGRAMMA

opleiding beleggen, cursus beleggen, workshop beleggen, beleggen, aandelen, opties, beurs, basisopleiding, klassikaal, groepsles

Toekomstmogelijkheden

 • Als beleggingsadviseur in loondienst werken
 • Als zelfstandig beleggingsadviseur werken
 • Voor jezelf goed beleggen

Vaardigheden

 • Informeren en adviseren over beleggen
 • Analyses maken en up-to-date blijven
 • Werken met de portefeuille
Proefhoofdstuk

Cursusinhoud

 • Het ontstaan van de beurs
 • Aandelen
 • Obligaties
 • Beleggingsfondsen en trackers
 • Opties
 • Turbo’s, speeders en sprinters
 • Futures
 • Rendement en risico
 • Macro-economie
 • Algemene economie
 • Bedrijfseconomie algemeen
 • Analyses
 • Waar haal je je beleggingsinformatie vandaan?
 • Aan de slag met de portefeuille

opleiding beleggen, cursus beleggen, workshop beleggen, beleggen, aandelen, opties, beurs, basisopleiding, klassikaal, groepsles

Onze docenten

Hans Niewenhuis

Beleggen boeit me al vanaf mijn 18e, toen ik een lift kreeg van een beurshandelaar in een flitsend rode Ferrari en ik zelf een schijntje verdiende met een vakantiebaantje. Toen ik later zelf ging beleggen zocht ik vooral vrijheid. Met weinig moeite kun je veel verdienen en leven zoals je wilt, dat sprak me wel aan. Alleen was het allemaal een stuk lastiger dan ik dacht.
 
De beurs zit vol verrassingen, en hoe groter de winst, hoe groter het risico. Als je teveel euro-tekens ziet, dan moet je oppassen! Als je gewoon wat meer rendement wilt dan de bank geeft, dan zijn er genoeg interessante mogelijkheden. Ik heb met vallen en opstaan en na de nodige verliezen geleerd om verstandig te beleggen, zonder al te grote verwachtingen en al te grote risico’s.
 
Na een carrière bij de beurs werk ik tegenwoordig voor mezelf. In de cursus breng ik je vooral basiskennis bij, maar gaan we ook samen op zoek naar welke manier van beleggen bij ieder persoonlijk past. Hou je van aandelen, of meer van opties? Wil je elke dag handelen, of eens per maand? Dat verschilt voor iedereen. Er is niet één waarheid, met beleggen kun je alle kanten op.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt

Altijd een opleidingslocatie in de buurt

Goed om te weten over deze cursus Beleggen (Basis)

Ik zie geen startdata, wanneer beginnen de lessen?
Als er geen startdata zichtbaar zijn op de website, is deze opleiding niet opgenomen in de huidige planning. Twee keer per jaar maken we een nieuwe planning. Geef ons dus zeker aan in welke opleiding jij interesse hebt, dan kan het zijn dat we jouw opleiding naar keuze de volgende keer inplannen. We geven je uiteraard een seintje zodra de nieuwe planning rond is.
Wordt de opleiding aangeboden bij mij in de buurt?
Onze opleidingen worden op verschillende locaties ingepland. De actuele planning met de daarbij horende steden, vind je op onze website. Staat jouw stad er niet bij? Stuur ons dan een bericht en we geven je een seintje zodra de opleiding op de locatie van jouw keuze wordt aangeboden.
Is er een minimale of maximale leeftijd?
Iedereen is welkom in onze lessen. We hanteren daarom geen minimale of maximale leeftijd. Onze ervaring leert ons dat de interesse voor de opleiding studenten verbindt. Leeftijd speelt hier geen rol in. Bedenk wel dat als je nog leerplichtig bent, onze opleiding niet voldoet aan de eisen van de leerplichtambtenaar.
Hoe werkt een klassikale opleiding?
Leuk dat je een klassikale opleiding wilt volgen! De lessen zijn zowel praktijk- als theoriegericht. Voorafgaand aan de colleges bestudeer je thuis alvast de theorie. Omdat wij persoonlijke begeleiding essentieel vinden, worden de colleges in kleine groepen gegeven. Een opleiding volgen bij NHBO is daardoor een echte beleving: je krijgt les van een inspirerende docent, studeert samen met leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je kunt met onze lessen meedoen zonder vooropleiding. We beginnen bij de basis, dus ook voorkennis binnen jouw branche is niet nodig. Wanneer je een opleiding voor gevorderden kiest, is het natuurlijk wel handig als je de basiskennis al in huis hebt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Beleggen (Basis) bestaat uit 4 lessen. Elke les duurt 4 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Beleggen (Basis) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze opleiding zorgen wij voor al het lesmateriaal dat je nodig hebt. Je hoeft zelf dus geen extra materiaal te kopen. Je dient wel zelf een laptop mee te nemen.

Praktijkervaring en stage

Wil je nog meer praktijkervaring opdoen? Dat kan via een stage. Zo ontdek je hoe het er in het werkveld aan toegaat, kun je direct je kennis toepassen en leer je mensen kennen uit het vak. Bovendien is het een mooie toevoeging aan je cv.

Als je zelf een leuke stageplek hebt gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je samen met het stagebedrijf in. Je mag je stageperiode en -duur zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het maximum van 300 uur niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt. Je bent natuurlijk niet verplicht een stage te lopen.

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Beleggen (Basis). Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

opleiding beleggen, cursus beleggen, workshop beleggen, beleggen, aandelen, opties, beurs, basisopleiding, klassikaal, groepsles

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor NHBO Klassikaal

NHBO is een jonge en succesvolle onderwijsinstelling in klassikale opleidingen en cursussen. We zijn als onderdeel van een internationale opleidingsgroep binnen een paar jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland! Dit succes is te danken aan onze korte, praktijkgerichte opleidingen, voordelige all-in prijzen en aan onze bevlogen, ervaren docenten.

Lesgeld

Het lesgeld voor de opleiding bedraagt slechts 491.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, de locatiehuur, het examen en jouw diploma.

Erkende kwaliteit

NHBO is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook alle docenten zijn ingeschreven in dit register. De school voldoet aan de strenge en jaarlijks gecontroleerde kwaliteitseisen van de ISO 9001:2015 norm en is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Zo ben jij verzekerd van een kwaliteitsopleiding.

Je kan deze opleiding in termijnen betalen

Je kan de opleiding in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest dan wordt er een toeslag van 8% aangerekend. Voor deze opleiding betaal je dan 530.28 euro in plaats van 491.00 euro. Je bespaart dus 39.28 euro wanneer je het volledige bedrag bij inschrijving betaalt.

De eerste termijn dient bij voorkeur via creditcard te worden betaald bij de inschrijving. Elk volgend termijnbedrag wordt maandelijks automatisch van je creditcard geïncasseerd tot het volledige lesgeld is voldaan. Heb je geen creditcard? Je kan ook kiezen voor een betaling per overschrijving, maar je inschrijving is pas rond wanneer we de eerste betaling hebben ontvangen. Voor vragen over termijnbetalingen vul het contactformulier in of bel ons op het nummer 020 423 0770.

Betaalschema

 1. € 180.00 - Bij inschrijving
 2. € 175.14 - Startdatum van je opleiding
 3. € 175.14 - Startdatum van je opleiding + 1 maand
Tijn
Groningen

Interessante en praktijkgerichte opleiding. Zeer bruikbaar voor het dagelijkse werk.

Robert
Oisterwijk

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Evi
Haarlem

Goede en correcte opvolging met een duidelijke feedback.

Bianca
Breda

Alles steeds vlekkeloos en zeer correct verlopen!

InschrijvenStartdataContact
INSCHRIJVEN CONTACT