Erkenningen, certifiëringen en registraties

Erkenningen – Certificeringen en Registraties

NHBO doet zijn uiterste best om elke dag opnieuw de kwaliteit van haar professionele opleidingen te verbeteren. Daarom laat zij zich op regelmatige basis auditen door verschillende externe en interne partners.

Hieronder vind je een samenvattende beschrijving van alle erkenningen, certificeringen en registraties die de onderwijsinstelling heeft. Op elke cursuspagina zie je onderaan welke erkenningen of certificeringen de opleiding van jouw keuze heeft.

Certificate image

Lid van NRTO

NHBO Klassikaal is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor onderwijsaanbieders. Dat betekent dat NHBO Klassikaal de Gedragscode onderschrijft en aan de doelstellingen, regels en normen en waarden van deze branchevereniging voldoet. Het NRTO-keurmerk is een erkenning voor hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. Zo is de kwaliteit en professionaliteit van de onderwijsinstelling gewaarborgd.

Geregistreerd in het CRKBO

NHBO Klassikaal is ingeschreven in het Centraal Register van het Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Opname in dit officiële register betekent dat onze school voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn opgenomen in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw. Dat maakt jouw opleiding extra voordelig.

Voor meer informatie over het CRKBO, de kwaliteits- en de auditvereisten ga je naar de website van CRKBO.

Certificate image
Certificate image

Gecertificeerd volgens ISO 9001:2015

NHBO Klassikaal is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Dit certificaat is een ijzersterke kwaliteitsgarantie. Het bewijst dat onze organisatie op een gestructureerde en efficiënte manier georganiseerd is. Het certificaat toont aan dat onze organisatie aan kwaliteitsbeheersing én kwaliteitsborging doet. Het label betekent dat we alle noodzakelijke opleidingsmiddelen en opleidingsprocedures kunnen aanwenden om jou een kwaliteitsvolle opleiding te garanderen.

Onze onderwijsinstelling gebruikt het label als instrument om de efficiëntie van de organisatie continu te verhogen. Zo verzekeren we dat het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de opleidingen ook in de toekomst aan jouw eisen voldoen.

Om het label te mogen dragen wordt onze onderwijsinstelling jaarlijks via een certificatieaudit gecontroleerd door een onafhankelijke externe partij. Voor meer informatie ga je naar de website van het auditbureau.

Associatie voor Examinering

We hebben voor meerdere opleidingen (o.a. NEMAS en NIMA) een samenwerking met de Nederlandse Associatie voor Examinering. Onze opleidingen bereiden je direct voor op het examen dat je zelf bij de Associatie kan aanvragen en afleggen. Je ontvangt hiervoor een Associatie diploma. De Nederlandse Associatie voor Examinering is al 70 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel de optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. Onze opleidingen zijn een kwalitatief hoogstaande én voordelige voorbereiding op deze professionele examens.

Certificate image
Share This Article If You Liked It :)