Erkenningen

NHBO (Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling) doet zijn uiterste best om elke dag opnieuw de kwaliteit van haar professionele opleidingen te verbeteren. Daarom laat zij zich op regelmatige basis auditen door verschillende externe en interne partners.

Hieronder vind je een samenvattende beschrijving van alle erkenningen, certificeringen en registraties die de onderwijsinstelling heeft.

Certificate image

Geregistreerd in het CRKBO

Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register van het Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Opname in dit officiële register betekent dat onze school voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Ook onze docenten zijn opgenomen in dit register. Opleidingen die ingeschreven staan in het CRKBO-register zijn vrijgesteld van btw. Dat wil zeggen dat jouw opleiding extra voordelig voor je is.

Voor meer informatie over het CRKBO en de kwaliteit- en auditvereisten ga je naar de website van CRKBO.

ISO 9001:2015 gecertificeerde onderwijsinstelling

Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Jaarlijks wordt de onderwijsinstelling gecontroleerd door een externe onafhankelijke partij via een certificatieaudit. De opleidingen, het didactisch materiaal en de studiebegeleiding voldoen aan zeer strenge eisen. Dit certificaat is voor de onderwijsinstelling en haar cursisten het bewijs dat de organisatie op een gestructureerde, efficiënte en planmatige manier georganiseerd is en aan kwaliteitsbeheersing en -borging doet.

De ISO 9001:2015 erkenning is een ijzersterke kwaliteitsgarantie. De organisatie gebruikt het systeem als instrument om continu de efficiëntie van de organisatie te verhogen. Dit kwaliteitslabel betekent dat we alle noodzakelijke opleidingsmiddelen en -procedures kunnen aanwenden om je een kwaliteitsvolle opleiding te garanderen. Voor meer informatie ga je naar de website van het auditbureau.

Certificate image
Certificate image

Associatie voor Examinering

We hebben voor meerdere opleidingen (o.a. NEMAS en NIMA) een samenwerking met de Nederlandse Associatie voor Examinering. Onze opleidingen bereiden je direct voor op het examen dat je zelf bij de Associatie kan aanvragen en afleggen. Je ontvangt hiervoor een Associatie diploma. De Nederlandse Associatie voor Examinering is al 70 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel de optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. Onze opleidingen zijn een kwalitatief hoogstaande én voordelige voorbereiding op deze professionele examens.

Lid van NRTO

Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor onderwijsaanbieders. Dat betekent dat Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling de Gedragscode onderschrijft en aan de doelstellingen, regels en normen en waarden van deze branchevereniging voldoet. Het NRTO-keurmerk is een erkenning voor hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. Zo is de kwaliteit en professionaliteit van de onderwijsinstelling gewaarborgd.

Certificate image