blog-post

Pas op: vegetarische instinkers

In veel producten die vegetariërs eten zitten dierlijke middelen verstopt. Dat staat op de website van de vegetariërsbond  te lezen.
 
Vega of toch niet
 
Veel gegeten producten zoals kaas en brood blijken toch niet zo vegetarisch te zijn als je dacht. Aan brood wordt bijvoorbeeld vet toegevoegd, dat kan plantaardig zijn maar ook dierlijk vet. En dan kaas, bij het maken ervan wordt het bestanddeel stremsel gebruikt wat afkomstig is van de kalverslachterij. Ook bij medicijnen kun je niet uitgaan van animal free. Je krijgt daarbij via de capsules gelatine binnen. Dat wordt gemaakt uit beenderen. Brrr..
 
Hoe dan écht vega
 
Wat kun je doen bij deze producten die vegetarisch lijken maar het niet zijn? Op vers brood zit bijvoorbeeld vaak geen etiket en heb je geen idee of er dierlijk vet in zit. Voorverpakt supermarktbrood heeft wel zo’n etiket. Wil je echt op safe spelen? Eet dan Allisonbrood, daar zit weinig tot geen vet in. En hoe zit het met kaas? Hoe weet je of je met een vegakaas te maken hebt? Staat er niks op het etiket? Dan kun je er wel vanuit gaan dat er stremsel gebruikt is. Let eens op het V-keurmerk, kaas van de Groene Koe of AH-biologisch.
 
Benieuwd naar nog meer verstopte slachtdieren?  Koekjes, kauwgom, vruchtensap, kwark, chocoladenootjes, drop en pudding krijgen ook een red flag.

Delen

INSCHRIJVEN CONTACT