blog-post

De 3 belangrijkste verschillen tussen NHBO en MBO

‘Krijg ik bij NHBO een MBO-diploma?’, is een veel gestelde vraag aan onze opleidingsconsulenten. Het starten van een studie is spannend en het is dan ook belangrijk om van tevoren goed uit te zoeken waar je precies aan begint. Daarom (om je een handje te helpen) in deze blog de belangrijkste verschillen op een rijtje.
 

1. Het is goedkoper

Het grootste verschil zit 'm in de prijs. Reken maar eens uit wat je voor een MBO opleiding kwijt bent en je zal versteld staan. Het kan gebeuren dat je op een bedrag uitkomt wat tegen de tienduizend euro aanleunt. Dat is misschien te overzien, een investering in je toekomst is natuurlijk wat waard. Maar als het goedkoper kan…niks op tegen toch? De thuis- of klassikale studie die je bij NHBO volgt kost je een paar honderd euro. Stukken minder heftig qua financiële investering en dat is wel lekker.
 

2. Je bent sneller klaar

Okee, je wilt een nieuwe weg inslaan en jezelf omscholen hoort daarbij. Dan wil je jouw passie het liefst zo snel mogelijk in de praktijk brengen. Heb je dan zin om 3 tot 4 jaar aan een studie te besteden? Het kan veel sneller! Bij NHBO doen studenten ongeveer 6 tot 9 maanden over hun studie. Dat is een verschil van enkele jaren! Hoe kan dat? Je leert praktisch, van mensen die het beroep zelf uitoefenen. Op die manier profiteer je van handige tips die in de meeste boeken niet te vinden zijn. Zo krijg je precies de informatie die je nodig hebt en ben je een stuk sneller klaar.
 

3. Waardevol diploma

Het belangrijkste om te weten is dat een diploma van NHBO anders is dan een MBO-diploma. Je volgt bij ons een thuisstudie of klassikale studie op beroepsniveau. Met dat diploma kan je in de meeste gevallen gewoon aan de slag. Een voorbeeldje: kapper, vormgever, accountant of coach, zijn allemaal beroepen die niet beschermd zijn en waarin je mag gaan werken zodra je het beroep hebt geleerd. Heb je in het verleden al een MBO-diploma behaald? Daarmee kun je al aantonen dat je MBO werk- en denkniveau hebt.
 

Delen

Auteur

Bob van Dongen | 2019-01-10

Blog Tags


Verwante Cursussen

Gewichtsconsulent, Administratief Medewerker, Nagelstyling (Allround), Visagie (Basis), Aquarelleren, Toon alle verwante cursussen

Studierichtingen

Administratie & Onthaal, Schoonheidsverzorging, Mode & Styling, Management & Bedrijfsvoering, Tekenen & Schilderen, Toon alle categorieën
INSCHRIJVEN CONTACT